ZEDA I ZENIČKI PRIVREDNICI NA POSLOVNIM SUSRETIMA NA 8.MEĐUNARODNOM SAJMU

21.06.2018.

ZEDA I ZENIČKI PRIVREDNICI NA POSLOVNIM SUSRETIMA NA 8.MEĐUNARODNOM SAJMU ENERGIJE, RUDARSTVA, ZAŠTITE OKOLIŠA I PRATEĆE INDUSTRIJE ENERGA 2018.

ZEDA I ZENIČKI PRIVREDNICI NA POSLOVNIM SUSRETIMA NA 8.MEĐUNARODNOM SAJMU

Zenička razvojna Agencija ZEDA kao član Konzorcija Evropske poduzetničke mreže FBiH bila je koorganizator Poslovnih susreta firmi ENERGA b2b 2018 koje je organizovala Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Evropska poduzetnička mreža u Bosni i Hercegovini (EEN) uz podršku Privredne komore FBiH, Fondacije za razvoj odnosa BiH i Turske – BIGMEV te brojnih međunarodnih organizacija i agencija za podršku biznisu iz Evropske unije i regiona.

Poslovni susreti su održani u okviru 8.međunarodnog sajma energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA 2018. danas, 19. juna 2018. godine u Centru Skenderija, u Sarajevu.

Na poslovnim susretima učestvovali su i zenički privrednici koji su se u saradnji s Agencijom ZEDA prijavili za učešće na Sajmu te odabrali potencijalne internacionalne poslovne partnere s kojima su imali dvadesetominutne sastanke. Treba istaći da na Sajmu učestvuje preko 100 izlagača iz 15 zemalja regije i svijeta koji predstavljaju svoje proizvode, usluge, ideje i projekte. Nas poslovnim susretima učestvovale su brojne kompanije iz oblasti energije, elektrike i elektronike, rudarstva, zaštite okoliša, metala, građevinarstva, dizajna, inžinjeringa, konsaltinga i sl.

U proteklim godinama Sajam i prateća konferencija ENERGA svojim sadržajima i strukturom učesnika potvrdili su se kao uspješan i atraktivan poslovni događaj te svrstali među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji.

Sajam ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, prateće industrije (metalska, mašinska, građevinska i inžinjering), kao i različiti oblici poslovne saradnje, domaćih i inostranih kompanija.

Sarajevo je tokom Međunarodnog sajma i konferencije ENERGA 2018. regionalni energetski centar.