Poziv na onsite bilateralne sastanke B2B Torino Sport & Fashion Match 2024

08.05.2024.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, kao članica Evropske preduzetničke mreže poziva Vas na međunarodne onsite bilateralne sastanke B2B Torino Sport & Fashion Match 2024 iz oblasti tekstilne/modne industrije i sporta, koji će se održati 29. i 30. juna 2024. godine u Talent Garden Torino tokom devetog Torino Fashion Week-a, međunarodnog modnog događaja koji okuplja tekstilne kompanije i inovativne brendove iz cijelog svijeta (https://komorabih.ba/poziv-na-onsite-bilateralne-sastanke-b2b-torino-sport-fashion-match-2024/).

 

B2B Torino Sport & Fashion Match 2024 organizuje Unioncamere Piemonte, uz podršku Privredne komore Torina kao članice Evropske preduzetničke mreže (Enterprise Europe Network - EEN) i u saradnji sa Sektorskom grupom Tekstil, s ciljem pronalaska partnera za zajedničke projekte, istraživanju novih tržišta, kao i razmjeni znanja, ideja i inovacija, potpisivanja međunarodnih sporazuma i sklapanja novih partnerstava između kompanija, dobavljača i trgovaca iz cijelog svijeta putem unaprijed organizovanih i sastanaka nakon registracije.

 

Za više informacija o registraciji i događajima, molimo da posjetite web stranicu: https://torino-fashion-match-2024.b2match.io/.  

 

Poziv na onsite bilateralne sastanke B2B Torino Sport & Fashion Match 2024

Dan razgovora: 1. juli 2024. godine

Učesnici iz cijelog svijeta će također imati priliku da se pridruže tematskim razgovorima kako bi otkrili nove tehnološke i industrijske trendove u tekstilnom/modnom i sportskom sektoru, dobili uvid u nove direktive EU za održivost sektora, kao i dodatna pitanja:

• AI i novi digitalni i inovativni industrijski trendovi usred tekstilne industrije
• Nova evropska održiva regulativa za tekstil
• Buduće razmišljanje i predviđanje
• Investicije, upravljanje liderstvom i žensko preduzetništvo
• Usluge internacionalizacije i inovativne aktivnosti sa našim EEN partnerima širom svijeta, koji daju podršku malim i srednjim preduzećima s međunarodnim ambicijama

Treba da učestvujete ukoliko ste:

Inovativni tekstilni i modni brendovi, modni dizajneri, startup-ovi, inovativni brendovi, preduzeća za proizvodnju tekstila i galanterije, kružni i održivi dobavljači za tekstilnu industriju (reciklaža, ponovna upotreba, popravka, odlaganje tkanina i odjeće), kupci, komercijalni agenti, prodavači na malo, distributeri, modne radnje, veletrgovci, PR agencije, konsalting agencije, marketinški i poslovni programeri, media,
digitalni i ICT provajderi, održivi pružaoci usluga za tekstilnu i modnu industriju koji žele ponuditi nova rješenja u smislu REUSE/ REDUCE/RECYCLE, asocijacije koje se bavi tekstilnom i modnom industrijom
investitori u tekstilnu industriju, mreže koje podržavaju preduzetnice.

…i ako ste zainteresovani za razvoj međunarodnih partnerstava, za stvaranje komercijalnih sporazuma ili pokretanje novog projekta ili ste zainteresovani za otkrivanje novih trendova i inovativnih rješenja u sektoru.

Vijesti 2024!

• Ove godine b2b je inovativniji nego ikada!
• Uključujemo investitore, inovatore i zajednicu novih preduzetnika i startupa u saradnji sa stručnjacima Talent Gardena Torino, vodećeg cowork prostora u Torinu za digitalne i tehnološke inovatore!!!
• Pružićemo vam stimulativne uvide fokusirane na različite teme od održivosti za modnu industriju do novih inovativnih tehnologija, veštačke inteligencije do razmišljanja o budućnosti i još mnogo toga!
• B2b 2024 ponovo je dio projekta EEN ITINERARY SPORT 2024 usmjerenog na tekstilne kompanije i sportski sektor, a pokrenut u okviru Enterprise Europe Network kao vodeće inicijative za podršku međunarodnom lancu nabavke posvećen sportskoj industriji, uključujući tekstil.

Zašto učestvovati:

• U B2B će biti uključeni startupi, proizvodne kompanije, modni dizajneri, investitori, trgovci na malo, prodajni agenti i stručnjaci iz industrije koji će se sastati u Torinu s ciljem sklapanja međunarodnih ugovora, pronalaženja komercijalnih i tehnoloških partnera ili razvoja novih konzorcija za sudjelovanje u međunarodnim projektima
• U 8 godina b2b je omogućio realizaciju međunarodnih sporazuma, uspješnih priča i poslovnih prilika širom svijeta.
• Vaše priče o uspjehu će se promovirati putem EEN kanala i Evropske komisije, putem TFW platformi (web i društvenih), međunarodne štampe. Radujemo se vašim povratnim informacijama!
• Pridružite se TALKS-ima koji se organizuju tokom b2b-a gdje možete naučiti o novim tehnološkim, digitalnim trendovima, dobiti daljnja ažuriranja o pitanjima održivosti, razmišljanju o budućnosti i internacionalizaciji, inovacijama i još mnogo toga.


Kontakt osoba: Jadranka Stany, e-mail adresa: jadranka.stany@komorabih.ba; Tel: 033/566-243