Potpisan Sporazum o saradnji između SERDA-e i Privredne komore FBiH

07.02.2018.

S ciljem jačanja saradnje u oblasti razvoja poduzetništva, danas je potpisan Sporazum između Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA i Privredne komore Federacije BiH. Sporazum su potpisali Ševkija Okerić, direktor SERDA-e, i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Međusobna saradnja će se ogledati u pripremi i provedbi zajedničkih razvojnih projekata i aktivnosti kojima se potiče poslovno okruženje, te rast malih i srednjih preduzeća.

Poseban fokus saradnje bit će usmjeren na realizaciju aktivnosti Evropske poduzetničke mreže u FBiH (EEN) što uključuje organizaciju B2B poslovnih susreta između ino i kompanija iz FBiH, učešće firmi na sajmovima u BiH i inostranstvu, te promociju aktivnosti EEN mreže u FBiH. 

Evropska poduzetnička mreža je projekat Evropske unije i najveća svjetska mreža za podršku malim i srednjim preduzećima u oblasti međunarodne poslovne saradnje, inovacija, prenosa znanja i tehnologija, te saradnje i učešća u EU programima. Mrežu čini 600 partnerskih organizacija iz preko 60 zemalja Evropske unije i svijeta. 

 

 

Potpisan Sporazum o saradnji između SERDA-e i Privredne komore FBiH