JAVNI POZIV ZENIČKIM PRIVREDNICIMA

01.02.2018.

Zenička razvojna agencija ZEDA i BIGMEV (Centar za razvoj odnosa s BiH) u saradnji s Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica, organizuju poslovne susrete zeničkih i turskih preduzeća. Delegaciju iz Turske činit će predstavnici Privredne komore Alanya te turski privrednici zainteresovani za saradnju sa Bosnom i Hercegovinom.

JAVNI POZIV ZENIČKIM PRIVREDNICIMA

Sličan događaj održao se u novembru 2017. godine u Bihaću u saradnji s BIGMEVom kada su se poslovne prilike s turskim kompanijama otvorile privrednicima s područja Unsko-sanskog kantona.
Napominjemo: BIGMEV fondacija je osnovana 2010. godine u Istanbulu s ciljem razvoja ekonomskih, kulturoloških i naučni odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.
Svoju priliku za saradnju s turskim kompanijama zenički privredniti imat će u četvrtak, 15.februara 2018. godine u Hotelu Zenica, s početkom u 13:30 sati.

Događaju će prisustvovati predstavnici kompanija iz Turske koje djeluju u oblasti:

- građevinarstva
- trgovine
- turizma
- hotelijerstva
- tekstila
- zdravstva
- obrazovanja
- prehrane
- poljoprivrede
- transporta

Pozivamo zeničke privredne subjekte – pravna lica koji su poslovno orijentisani ka izvozu ili žele uspostaviti međunarodnu poslovnu saradnju, da se prijave kako bi iskoristili ovu priliku za razmjenu informacija i kontakata te kako bi eventualno dogovorili poslovnu saradnju.

Poželjno je da svi učesnici poslovnih sureta ponesu promotivni materijal kako bi se što bolje predstavili i upoznali buduće poslovne partnere sa svojim poslovanjem, s obzirom na vremensku ograničenost ovih poslovnih sureta.

Prijave se vrše putem online obrasca

Kontakt osobe: Alma Bečirović 032 445 830 i Muhsin Ibrahimagić 032 449 411

Rok za prijavu na poslovne susrete je petak, 09. februara 2018. godine, najkasnije do 12 h.

Program preuzmite klikom OVDJE

Listu turskih kompanija preuzmite klikom OVDJE