ZENIČKI PRIVREDNICI POSTAJU DIO EVROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE

31.01.2018.

Danas, 31. januara 2018. godine, u vremenu od 11:00 do 12:00 sati, u prostorijama Impulsnog kreativnog centra, Agencija ZEDA i Udruženje poslodavaca Zenica, okupili su zeničke privrednike na radionici pod nazivom „KAKO PRONAĆI POSLOVNOG PARTNERA U INOSTRANSTVU KORIŠTENJEM IT ALATA EVROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE (ENTERPRISE EUROPE NETWORK-EEN)“

ZENIČKI PRIVREDNICI POSTAJU DIO EVROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE

Ovom prilikom, privrednicima je konkretnim primjerima predstavljeno kako pronaći kupca, dobavljača, distributera, prodajnog agenta, podugovarača, proizvođača, investitora, joint venture partnera, ponuda/potražnja uslužnih djelatnosti, outsorsing, franšiza, licenca, prodaja/kupovina dionica kompanija) u EU i šire.
Na radionici je prezentovana Evropska poduzetnička mreža Bosne i Hercegovine – EEN BiH i primjeri korištenja IT alata EEN: Kreiranje profila firmi BO/BR, baza poslovne saradnje – Partnering Opportunities Database, izražavanje interesa za poslovne ponude inostranih kompanija – EOI (Expression of interest) i poslovni B2B susreti – Brokerage events).
Radionici je prisustvovalo više od 30 privrednika koji su dobili prijavne obrasce za uključivanje u EEN. Na ovaj način, pružila im se šansa da naprave profil svoje kompanije u okviru EEN mreže u koju su uključene sve zemlje EU čime im se otvara prilika za poslovanje i saradnju s preduzećima iz EU. Enterprise Europe Network je važan instrument Europske komisije uspostavljen s ciljem podrške konkurentnosti i rasta malih i srednjih preduzeća.
Također, danas su predstavljeni i primjeri dobre prakse, odnosno bh. preduzeća koja su putem EEN ostvarila saradnju s inostranim preduzećima.
Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Agencije ZEDA i UPZ te ćemo i u budućnosti nastaviti sa sličnim aktivnostima.
Pozivamo sve one koji do sada nisu imali priliku prisustvovati našim radionicama, prezentacijama i eventima, da nam se već sljedeći put pridruže.