Uspješno okončan Security Summit 2020 – Virtual Event

09.11.2020.

Trodnevni virtuelni događaj Security Summit 2020, održan u periodu od 3. do 5. novembra 2020.god., uspješno je okončan.

Cjelodnevni program koji je sadržavao live sesije, studije slučaja, uspješne priče vodećih kompanija, te panel diskusije, učinio je ovaj događaj mjestom okupljanja ključnih sigurnosnih i IoT kompanija koje pomjeraju granice inovacija unutar svojih oblasti.

Uspješno okončan Security Summit 2020 – Virtual Event

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Evropska poduzetnička mreža u Bosni i Hercegovini (EEN),  u saradnji sa a&s Adria magazinom, organizatorom Security Summit-a 2020, upriličila je online b2b poslovne susrete tokom sva tri dana Samita.

Poslovni b2b susreti firmi imali su za cilj da podrže kompanije u pronalasku internacionalnih partnera i širenju poslovne mreže online, te da povežu učesnike Samita sa poslovnim partnerima, kupcima, dobavljačima usluga i globalnim industrijskim udruženjima.

Održano je preko 800 b2b sastanaka, a sam događaj okupio je 2.090 učesnika iz 69 zemalja svijeta, 76 izlagača Samita, te preko 50 predavača iz tematskih oblasti.

Ključni elemenat ove razine uspjeha cjelokupnog događaja bilo je pozicioniranje Samita kao platforme za pokretanje globalnih napora za ponovno povezivanje učesnika sigurnosne industrije, te ubrzanje prijeko potrebnog oporavka od COVID pandemije koja je zahvatila cijeli svijet.

Online događaj omogućio je isti nivo funkcionalnosti koji kompanije i partneri događaja očekuju od događaja uživo, a da pritom svi ostaju kod kuće, sigurni i zdravi. Samim tim, virtuelni događaj se učinio isplativijom opcijom za prisustvo brojnih učesnika, omogućavajući dostupnost neiskorištenih tržišta i publike.

Istovremeno, Samit se jednako fokusirao na svoj regionalni i međunarodni karakter, a učesnici su dolazili iz svih dijelova svijeta zahvaljujući povećanoj dostupnosti i nižim preprekama za učešće.