U sklopu konferencije PIT Krajina 2018, RA USK održala prezentaciju o EEN

29.10.2018.

PIT Krajina 2018, konferencija namijenjena proizvodnim kompanijama, održala se u četvrtak 25.10.2018. u Bihaću. Organizatori konferencije bili su konsultantska kuća Targer Engineering & Consulting i U.G. Bosanske Krajine u Sarajevu, a suorganizatori firma Matrica d.o.o. Bihać i Razvojna Agencija USK.

 

U sklopu konferencije PIT Krajina 2018, RA USK  održala prezentaciju o EEN

Preko 160 učesnika iz oko 70 kompanijai organizacija opredijelili su se aktivno učestvovati u radu ovog stručno-poslovnog skupa koji za industriju cijele Bosanske Krajine i BiH može igrati važnu ulogu. Po izjavama učesnika, partnera, sponzora i organizatora, konferencija je ne samo ispunila, nego i premašila sva očekivanja u pogledu strukture, karaktera, kvaliteta i obima stručno-poslovnih aktivnosti. Ovakav uspjeh posebno dolazi do izražaja ako se u obzir uzmu sve negativne vijesti koje u zadnje vrijeme dolaze iz Bosanske Krajine, od slabe ekonomske aktivnosti, preko iseljavanja stanovništva pa sve do aktuelne migrantske krize. Srž konferencije bila je oličena u stručnim izlaganjima eksperata iz različitih oblasti djelovanja proizvodnih organizacija, a organizatori su se potrudili da to budu najjača regionalna imena u svojim oblastima.


Alma Džanić je ispred Razvojne Agencije USK govorila o aktivnostima ove organizacije s ciljem podrške biznisu USK i BiH, a za prisutnim je prezentirala mogućnosti veoma interesantnog projekta Evropske poduzetničke mreže.


Posebna interesantan sadržaj PIT konferencije su poslovni (B2B) susreti, koji su omogućili predstavljanja i poslovno umrežavanje kompanija iz BiH i regiona. Preko 25 partnera i sponzoraje podržalo konferenciju, od kojih su njih 17 odlučili preko svojih promo-kutaka predstaviti svoje proizvode i usluge za podršku proizvodnim kompanijama. Ovi štandovi su predstavljali čvorište susreta i poslovnog uvezivanja, a rezultati ovog povezivanja bi tek trebali uslijediti.


Na kraju konferencije je održana  i panel diskusija na temu: „Kako generirati i održati dovoljno stručne radne snage za BH industriju?“


PIT Krajina 2018 je nakon PIT 2018 Tešanj bila druga konferencija u BiH namijenjena proizvodnim kompanijama i njihovim partnerima. I jedna i druga su pokazale da je BH industrija žedna ovakvih događaja. Zahvaljujemo se učesnicima, suorganizatorima, partnerima, sponzorima, izlagačima, panelistima i svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje konferencije.