Poziv na poslovne B2B susrete – ZENICA, 11. MAJ 2018.

05.04.2018.

MEĐUNARODNI B2B POSLOVNI SUSRETI NA PRVOM SAJMU INFORMACIONIH I KOMUNIKACIONIH TEHNOLOGIJA I MEDIJA U BOSNI I HERCEGOVINI – ZENICA, 11. MAJ 2018.

Poziv na poslovne B2B susrete – ZENICA, 11. MAJ 2018.

Zenička razvojna Agencija ZEDA u koorganizaciji sa partnerima Evropske poduzetničke mreže – EEN organizuje međunarodne B2B poslovne susrete – INTERNATIONAL B2B MATCHMAKING EVENT , koji će se održati 11. maja 2018. godine u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici u okviru prvog Sajma informacionih i komunikacionih tehnologija i medija u Bosni i Hercegovini.

TEME SAJMA:
- Informacione i komunikacione tehnologije
- Mediji


VIŠE O SAJMU
Prvi Sajam informacionih i komunikacionih tehnologija i medija u Bosni i Hercegovini održat će se od 11. do 13. maja 2018. godine u Areni “Husejin Smajlović” pod visokim pokroviteljstvom Vijeća ministara i Ministarstva prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.
Sajam čine četiri kategorije:
1. Izložbeni dio
2. Prateći događaji
3. Prodajni i kolekcionarski dio
4. Kutak za igrice

Izložbeni dio: Prezentacija domaćih i stranih kompanija iz informacionih i komunikacionih tehnologija i medija. U holu Arene “Husejin Smajlović” u Zenici zainteresovane kompanije će imati priliku predstaviti najnovije vijesti iz softverske industrije, napredna hardverska rješenja, kao i određeni broj savremenih tehnoloških dostignuća u oblasti informacionih i komunikacijskih tehnologija. Internet, kao novi medij, stvara tip potrošnje savremenog folklora u kojem korisnik odabere temu prema sopstvenom interesu. To je dvosmjerni, interaktivni medij i kao takav je veoma interesantan za promociju, prezentaciju mogućnosti i savremena tehnološka rješenja.

Prateći događaji: Međunarodni B2B Matching događaj, marketinške prezentacije, predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija kao i medija, panel diskusija, seminar, konferencija, promocije, edukacije.
Glavne teme su:
- outsourcing i freelancing
- sigurnost i zaštita IT infrastrukture
- mladi i uspješni u oblasti informacionih tehnologija i medija
- računarski dizajn u sektoru građevinarstva
- pravno regulisanje nepoželjne komunikacije na Internetu
- digitalizacija medija
- razvoj dječije inteligencije kroz igru i zabavu
Prodajni i kolekcionarski dio: prodajna izložba/razmjena starih računara, dijelova računara i tehnologije.
Kutak za igrice namijenjen ljubiteljima igrica – 12. i 13. maj 2018.

ZAŠTO UČESTVOVATI?
B2B susreti pružaju dodatnu podršku kompanijama da pronađu međunarodne partnere na Sajmu. Učesnicima je ponuđeno da biraju svoje potencijalne partnere u skladu sa svojim potrebama, a zatim se formira lista sastanaka koji će se održati na određenom mjestu i u određeno vrijeme. Svaki učesnik ima svoju listu sastanaka, najmanje dan prije događaja.

Učešće na B2B susretima „INTERNATIONAL B2B MATCHMAKING EVENT“ , Zenica 11. maj 2018. je besplatno.
Ulazak na sajam je također besplatan samo ako je učesnik registrovan na online b2b platformi http://zenicaitfair.talkb2b.net/
Jezici događaja: engleski – bosanski/hrvatski/srpski.

ROKOVI
10. maj 2018.: Online registracija
10. maj 2018.: Odaberite interesantne profile i zakažite Vaše B2B sastanke
11. maj 2018.: Međunarodni B2B poslovni susreti u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici.
Sve informacije o B2B susretima, uključujući registraciju, on-line dogovaranje sastanaka, dostupne su na zvaničnoj web stranici: http://zenicaitfair.talkb2b.net/
Za sva pitanja, kontakt osoba u Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA je Alma Bečirović
(e-mail: alma@zeda.ba); Telefon: +387 32 445 830

Agenda