Poziv na B2B Torino Fashion Match 2023

05.04.2023.

Poštovani,

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine Vas poziva na B2B Torino Fashion Match 2023, brokerski događaj koji će se realizovati istovremeno sa Torino Fashion Week 2023, od  27. juna do 3. jula 2023. godine.  B2B organizuje Evropska preduzetnička mreža (EEN)Torino uz podršku Privredne komore Torina i u saradnji sa EEN ekspertima iz Sektorske grupe Tekstil. Događaj također podržavaju EEN Sektorska grupa Kulturne i kreativne industrije, EEN Sektorska grupa Turizam, EEN Tematska grupa Žensko preduzetništvo i EEN Tematska grupa Internacionalizacija.

Ovo je besplatan brokerski događaj koji će se održavati samo na licu mjesta i okupiti mala i srednja preduzeća, proizvodne tekstilne kompanije, kupce, trgovce, dobavljače, stručnjake i investitore iz oblasti mode, tekstila, sportske odjeće, tekstila za vodene sportove, kreativne industrije i modne tehnologije.

Učesnici dolaze iz velikog broja zemalja, što će otvoriti mogućnost sklapanja međunarodnih partnerstava za razvoj poslovanja i stvaranje novih kontakata.

Za više informacija i registraciju, molimo posjetite web stranicu:  https://torino-fashion-match-2023.b2match.io/.  

Poziv na B2B Torino Fashion Match 2023

Zastupljeni sektori: Tekstil i moda (odjevni predmeti i modni dodaci); sportska odjeća, odjeća za plivanje i tekstil za vodene sportove; kreativna industrija (tekstil i moda, obuća, koža, aksesoari i nakit); digitalna rješenja i AI tehnologije za modnu industriju; usluge za tekstilnu industriju; maloprodaja, e-trgovina, investicije za modnu industriju - žensko preduzetništvo; zelena tranzicija; cirkularna moda; internacionalizacija.


Izdanje Torino Fashion Match 2023 uvršteno je u Enterprise Europe Network Sport 2023. Evropska preduzetnička mreža (EEN) promovisaće zajednički kalendar besplatnih poslovnih događaja (npr. B2B, radionice, mogućnosti učenja) fokusiranih na sportski ekosistem u okviru važnih međunarodnih sportskih događaja - EEN mreža će besplatno organizovati 6 međunarodnih B2B događaja i najmanje 5 tematskih radionica/treninga otvorenih za sva evropska mala i srednja preduzeća.


Kompanije koje uspješno budu učestvovale na najmanje dva Network događaja tokom godine takmičiće se za specijalnu Final EEN nagradu u Torinu, u novembru 2023. godine, tokom ATP Finals Tennis. Posebna ceremonija će se održati tokom ATP finala tenisa u Torinu, kada će se proglasiti pobjednici i kada će se dodijeliti posebne nagrade.


Kontakt osoba: Jadranka Stany, e-mail adresa: jadranka.stany@komorabih.ba, tel: 033/566-243