Održana obuka za članove konzorcija EEN mreže na temu projektnog izvještavanja

08.11.2017.

.

Održana obuka za članove konzorcija EEN mreže na temu projektnog izvještavanja

Evropska preduzetnička mreža u Federaciji (Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine ) organizovala je 06.11. 2017. godine obuku za partnere konzorcija EEN Mreže.

Obuka je organizirana kroz projekat pod nazivom BITNET – Mreža poslovnih informacija i tehnoloških inovacija u FBiH, koji je finansiran kroz programe COSME i H2020.

Obuku su vodili koordinator EEN Srbije Marko Kovačević i EEN Makedonije Viktor Stojmanovski i Beti Kosandinovska – Dimitrovska.

Cilj obuke bio je da se članovi (partneri) konzorcija bolje upoznaju sa načinom izvještavanja po radnim paketima za COSME program kao i načinom rada sa IT alatom – Merlinom.

Predstavnici EEN Srbije i Makedonije podijelili su svoja iskustva, savjete i informacije o pružanju EEN usluga, načinu izvještanja, te prezentirali primjere dobre prakse.

Podsjećanja radi, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je koordinator EEN u FBiH a partneri u konzorciju su Sarajevska regionalna razvojna agencija, Univerzitet u Sarajevu, INTERA Tehnološki Park, BIT Centar, Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona i Zenička razvojna agencija.