MEĐUNARODNA SARADNJA ZENIČKIH I TURSKIH PRIVREDNIKA UZ PODRŠKU AGENCIJE ZEDA

10.08.2018.

U srijedu, 08. augusta 2018. godine, u Agenciji ZEDA održan je sastanak predstavnika turske kompanije ROSIO i bh. kompanije Omnia – Medic d.o.o. Zenica iz oblasti zdravstva u okviru realizacije aktivnosti projekta COSME/EEN.

MEĐUNARODNA SARADNJA ZENIČKIH I TURSKIH PRIVREDNIKA UZ PODRŠKU AGENCIJE ZEDA

Ovaj sastanak je upriličen uz podršku Fondacije BIGMEV (Centar za razvoj odnosa između BiH i Turske) koja radi na spajanju bosanskih i turskih kompanija, a s kojom ZEDA već duži period uspješno sarađuje.

Tokom jučerašnjeg sastanka, predstavnici kompanija su razgovarali o mogućnostima buduće saradnje i plasmanu medicinskih proizvoda ROSIO koja nudi određene i specifične proizvode domaćem tržištu. Kompanija ROSIO ujedno je u potrazi i za distributerom za svoje proizvode.

Također, prilikom posjete našoj zemlji, predstavnici kompanije ROSIO su uz podršku Agencije ZEDA i BIGMEV-a upriličili sastanak i sa još jednom zeničkom kompanijom iz oblasti zdravstva- Radi se o Cemedic d.o.o. Zenica s kojom je također razmotrena mogućnost saradnje i plasmana proizvoda.

Ukoliko ste zainteresovani da koristite alate Evropske poduzetničke mreže koju čini 600 partnerskih organizacija iz Evrope i svijeta, a koje podržavaju MSP s ciljem povećanja konkurentnosti i internacionalizacije MSP, pozivamo Vas da kontaktirate Agenciju ZEDA, kontakt osoba je Alma Bečirović, 032 445 831, 032 445 830; alma@zeda.ba