EEN: Odrzana prezentacija projekta privrednicima sa podrucja USK

15.03.2018.

Danas je u organizaciji JU „Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona“ i Privredne komore Unsko-sanskog kantona održana prezentacija projekta Enterprise Europe Network (EEN)/Europska poduzetnička mreža.
Radi se o projektu Evropske unije koji je namijenjen malim i srednjim preduzećima kao podrška i servis u internacionalizaciji njihovog poslovanja. Projekat na području Federacije Bosne i Hercegovine koordinara Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, a za područje Unsko-sanskog kantona implementira JU „Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona“.

EEN: Odrzana prezentacija projekta privrednicima sa podrucja USK

Usluge EEN mreže su besplatne, a imaju za cilj da malim i srednjim preduzećima sa prostora koje pokriva EEN mreža olakšaju pronalazak odgovarajućeg poslovnog partnera, bez obzira da li se radi o saradnji u vidu posredništva u trgovini, distribuciji, marketingu, franšizi, zajedničkom ulaganju, proizvodnji ili podugovaranju.

Mreža je aktivna u preko 60 zemalja svijeta, uključujući sve zemlje EU 28, i to kroz više od stotinu  konzorcija, te povezuje preko 4.000 eksperata iz oblasti preduzetništva  i transfera tehnologije s ciljem promocije  konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i evropskoj razini.

Dakle, ukoliko ste malo ili srednje poduzeće sa intencijama rasta i/ili želite: internacionalizirati svoje poslovanje, tražite partnere u inozemstvu, nudite svoje proizvode ili usluge, tražite sirovine.

BESPLATNO napravite profil svoje firme na EEN mreži i pokušajte izaći na međunarodno tržište. Potrebno je samo da kontaktirate Razvojnu agenciju Unsko-sanskog kantona.