EBRD Program FIF SME Go Green za kreditiranje malih i srednjih preduzeca

07.11.2023.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine Vas obavještava da je u okviru programa FIF-a SME Go Green,  Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila UniCredit Banci d.d. Mostar ("UCM") iznos od 7 miliona eura za kreditiranje malih i srednjih preduzeća iz Bosne i Hercegovine.

 

EBRD Program FIF SME Go Green za kreditiranje malih i srednjih preduzeca

EBRD nudi dugoročno finansiranje koje je iznad tržišnog prosjeka i pruža stručnost, inovativnost, znanje i/ili sposobnosti koji su ključni za pravovremenu realizaciju ciljeva projekta.

Sredstva kredita koristiće se za davanje podzajmova malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini za poboljšanje njihove konkurentnosti i trgovinskog potencijala, povećanje investicija u zelenu ekonomiju i za podršku malim i srednjim preduzećima kojima rukovode žene.

FIF SME Go Green nastoji približiti finansijska sredstva malim i srednjim preduzećima i ulaganje u međunarodne standarde, omogućiti im tehničku asistenciju i znanje za uvođenje i implementaciju tih standarda i tako postanu konkurentni te povećaju ulaganja u GET- prihvatljive tehnologije. Na taj način se nastoji doprinijeti izgradnji zelene, niskougljične ekonomije na Zapadnom Balkanu.

Za više informacija molimo da posjetite web stranicu https://www.ebrd.com/work-with-us/projects/psd/54736.html