Bh.kompanije na susretima ”International machinery and plant engineering forum 2019” Beč, Austrija

29.11.2019.

Vanjskotrgovinska organizacija  Privredne komore Austrije (WKO) - Advantage Austria , u koorganizaciji  sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine (kao koordinatorom Evropske preduzetničke Mreže u FBiH),  organizovala je  međunarodne poslovne susrete pod nazivom: “ International machinery and plant engineering forum 2019”.

Bh.kompanije na  susretima ”International machinery and plant engineering forum 2019”  Beč, Austrija

Vanjskotrgovinska organizacija  Privredne komore Austrije (WKO) - Advantage Austria , u koorganizaciji  sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine (kao koordinatorom Evropske preduzetničke Mreže u FBiH),  organizovala je  međunarodne poslovne susrete pod nazivom:  “ International machinery and plant engineering forum 2019”.

Pored Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine kao koorganizatora poslovnih susreta,  iz Bosne i Hercegovine su učestvovalo ukupno 8 kompanija.

Na poslovnim susretima prisustvovalo je  ukupno oko  280  kompanija iz Kine, Turske, Bosne i Hercegovine, Češke, Mađarske, Irana i drugih zemalja, a održano je preko  500  poslovnih sastanka.

Kompanije iz  Bosne  i Hercegovine su realizovale 55 sastanaka.

 Navedena konferencija i poslovni razgovori su omogućili  kompanijama iz Bosne i Hercegovine da  stupe u kontakt  sa dobavljačima, kupcima i poslovnim partnerima iz Austrije i 20 drugih zemalja  koje dolaze iz industrijskih sektora mašinogradnje, metalne industrije i inženjeringa.

Tokom susreta razmjenjena  su iskustva  i nova znanja  o najaktuelnijim industrijskim trendovima, prezentirane su austrijske tehnologije i know-how, kao i novi projekti, te inicirana je prekogranična poslovna  saradnja.

 Prema anketnim upitnicima koje je pripremila Vanjskotrgovinska komora  Bosne  i Hercegovine,  bosanskoherecegovačke kompanije su ocjenile poslovne susrete veoma uspješnim.