AGENCIJE ZEDA I SERDA PREDSTAVILE CHALLENGE FOND ZA INOVATIVNE POSLOVNE IDEJE

04.04.2018.

drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

AGENCIJE ZEDA I SERDA PREDSTAVILE CHALLENGE FOND ZA INOVATIVNE POSLOVNE IDEJE

26. marta 2018.godine, u vremenu od 12:00 do 13:30, Agencija ZEDA je u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, zeničkim privrednicima predstavila Challenge fond za inovativne poslovne ideje.
ZEDA je i za prvi Javni poziv Challenge programa (u maju 2017. godine) organizovala prezentaciju Javnog poziva te predstavila mogućnosti i načine apliciranja i u konačnici pružila pomoć privrednicima u pisanju aplikacije.
Drugi javni poziv i nova šansa za privrednike otvorena je 28.februara 2018. godine, a krajnji rok za podnošenje aplikacija je 10. aprila 2018. godine do 24 sata.
U prostorijama Impulsnog kreativnog Agencije ZEDA, interes za apliciranje na sredstva C2C iskazali su brojni privrednici. ZEDA će i ovaj put pružiti pomoć i smjernice našim privrednicima.


NAPOMINJEMO:
Sredstva u ukupnom iznosu od oko 3 miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim preduzećima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.
Sve predložene aplikacije biće ocijenjene u skladu s tri osnovna kriterija: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist.
Javni poziv možete preuzeti klikom http://c2c.ba