ZEDA UČESNIK NA OKRUGLOM STOLU BBI BANKE:

28.02.2018.

„Kako povećati konkurentnost privrede regije Zenica – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta“

ZEDA UČESNIK NA OKRUGLOM STOLU BBI BANKE:

Okrugli sto na temu „Kako povećati konkurentnost privrede regije Zenica – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta“ održan je danas 28. februar 2018. godine, u vremenu od 12:00 do 14:00 sati u Hotelu Zenica.

Skup je namijenjen predstavnicima privrednog sektora i kompanijama sa šireg područja regije Zenica i Zeničko-dobojskog Kantona.
Cilj skupa je razmjena iskustava sa inostranih tržišta, definisanje prioritetnih sektora privrede za promociju prema inostranim partnerima, kao i pružanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.
U sklopu skupa održana je prezentacija mogućnosti podrške privrednicima sa šireg područja regije Zenica od strane Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo. Prisutni su informisani o aktivnostima i benefitima članstva u BBI VIP Business Clubu koji djeluje u okviru BBI banke, predstavljanje su mogućnosti prezentacije projekata i poslovnih prilika za saradnju sa potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima iz inostranstva i BiH na 9. Međunarodnoj poslovno-investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum (SBF) 2018, a prezentovana je i nova on-line platforma za promociju kompanija, poslovnih projekata i dogovaranje poslovnih (B2B) sastanaka sa potencijalnim partnerima i saradnicima.
Predstavnici Agencije ZEDA na ovom skupu predstavili su rad Agencije, razvojne šanse i poslovne prilike u Zenici, Poslovnu Zonu Zenica 1 te mogućnosti investiranja i poslovne planove Agencije. U okviru prezentacije, ZEDA je predstavila i Evropsku poduzetničku mrežu te pozvala prisutne da se prijave na ovu platformu. 
Na ovom skupu, nekoliko privrednika je predstavilo svoje poslovanje i prenijelo primjere dobre prakse.
Okrugli stol jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji cilj je jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima.