Poziv za učešće na online događaju: Coimbra Sustainability Summit 2020

07.05.2020.

Vanjskotrgovinska/Spoljotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da će se od 18. do 29. maja 2020.godine održati „Coimbra Sustainablitiy Summit“.

Poziv za učešće na online događaju: Coimbra Sustainability Summit 2020

Vanjskotrgovinska/Spoljotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da će se od 18. do 29. maja 2020.godine održati „Coimbra Sustainablitiy Summit“.

Vizija događaja je raspravljati o tome kako nove tehnologije mogu podržati pristojan rad i ekonomski rast stvaranjem novih partnerstava za postizanje tih ciljeva.

Teme koje će biti obuhvaćene tokom 2 nedelje događaja su:

– zdravlje,

-poljoprivreda,

– proizvodnja i

-održivi gradovi .

Na „Coimbra Sustainablitiy Summitu“ biće istražene mogućnosti rasta na presjeku četiri područja digitalizacije koja se smatraju temeljom za rast: “Artificial Intelligence”, “Blockchain”, “Internet of Things” i “Cybersecurity”), pokušavajući da pokažu kako se kombinovanje elemenata ovih tehnologija može da odgovori na potrebe gore pomenuta četiri sektora.

Ciklus webinara biće podijeljen na četiri sesije, fokusirajući se na: značaj ciljeva održivog razvoja koje su definisale Ujedinjene nacije, važnost partnerstava i etičkih pitanja u kreiranju novih riješenja, kompanije koje već koriste 4KETs da donesu vrijednosti, nova partnerstva i mogućnosti javnog finansiranja.

Tokom 2 nedelje događaja, istaknuti govornici i glavne sesije govoriće o tome kako ciljevi održivog razvoja utiču na javnu poliitku, koji su ključni izazovi implementacije u četiri polja, kako različiti sistemi finansiranja podržavaju napredak i kako primjena specifičnih riješenja podstiče razvoj.

Prednosti učesnika:

• besplatna registracija i mogućnost prisustvovanja na raznovrsnim sesijama;

• prilika za prisustvo na sesijama sa istaknutim i dokazanim govornicima o ciljevima;

• održivog razvoja i kako tehnologija može pomoći rješenje;

• otkrivanje novih mogućnosti finansiranja;

• upoznavanje kolega iz iste industrije “matchmaking sessions” i sklapanje novih partnerstava;

• jedinstvena prilika za pitch ka investitorima;

Više informacija možete pogledati na čweb stranici: css2020.eu.

Registracija je besplatna a možete se registrovati OVDJE.