Poziv za dostavljanje rješenja (PoWER Projekat)

19.02.2019.

Rok za dostavljanje rješenja: 04.03.2019.

Poziv za dostavljanje rješenja (PoWER Projekat)

U okviru projekta PoWER (Ports as driving Wheels of Entrepreneurial Realm) “Luke kao pokretački mehanizmi preduzetništva, PoWER”, u kojem učestvuje i CETEOR, je u toku poziv za dostavljanje rešenja koji će biti otvoren do 04. marta 2019. godine. Ovim pozivom PoWER ima za cilj da uključi preduzeća, mala i srednja preduzeća, profesionalce i istraživače širom Jadransko-jonskog područja u pronalaženje novih rješenja i patenata (proizvoda, usluga, poslovnih modela i tehnologija) koji se bave energerski orijentisanim potrebama identifikovanim ovim projektom. Predložena rješenja će biti podvrgnuta evaluaciji u dva koraka, nacionalnom i transnacionalnom. Pobjedničko rješenje konkursa biće uključeno u bazu podataka projektne platforme, a pobjednici će imati prilike da učestvuju u događajima umrežavanja u okviru projekta PoWER, gdje će imati priliku da povećaju svoju vidljivost na evropskom nivou i pronađu konkretne poslovne prilike.

Detaljnije informacije o Pozivu za dostavljanje rešenja, Priručnik za poziv i Listu identifikovanih potreba, možete pronaći na platformi projekta: http://www.powerports.eu/call-for-solutions

O projektu
PoWER (Ports as driving Wheels of Entrepreneurial Realm) projekat je finansiran od Interreg Adrion Programa
Vodeći partner je National Research Council Construction Technologies Institute (Italija) a ostali partneri su CNA (Italija), RDA Porin (Hrvatska), CERTH (Grčka), CCI THESPROT IA (Grčka), FEP (Srbija), CDI (Albanija), Općina Drač (Albanija) i CETEOR doo (Bosna i Hercegovina). Pridruženi partner iz Bosne i Hercegovine je Lika Brčko.

Cilj projekta PoWER je podrška transformacije luka u inovacione habove (inovation hubs) koji trebaju da iskoriste svoje preduzetničke potencijale u poređenju sa drugim vidovima transporta. U okviru projekta ukupno šest studija slučaja (šest luka) će biti obrađeno kroz originalni pristup koji podrazumijeva analizu potencijala za EE i OIE, unaprijeđenje IT rješenja i sl.

Izlazi projekta su:

Jedinstvena PoWER metodologija kojom će se nastojati ubrzati saradnja preduzeća i istraživački instituta
Uspostava mreže inovacionih habova (Innovation Hubs Network – IHN)
IHN strategija za evoluciju luka u inovativne habove koja će biti podržana ICT platformom
Projekat se implementira u periodu1.1.2018 – 31.12.2019.

Za sve dodatne informacije:
info@ceteor.ba
vsuljic@ceteor.ba
asovsic@ceteor.ba
033/563-590
033/563-592