Počela registracija za učešće na 9. međunarodnoj konferenciji ENERGA 2019

31.05.2019.

Registracija učesnika zainteresovanih za učešće na 9. međunarodnoj konferenciji ENERGA 2019, koja će se uporedo sa sajamskim aktivnostima realizovati od 11.-13. juna u sarajevskom Centru Skenderija, zvanično je otvorena.

Počela registracija za učešće na 9. međunarodnoj konferenciji ENERGA 2019

Konferencija će, kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije predstavnike vladinog i nevladinog sektora, istraživačko-obrazovnih institucija i privrede iz regiona i svijeta.

U fokusu tema konferencije ENERGA 2019 su:

- Analiza tržišta obnovljive energije
- Investicije i integracije obnovljivih izvora energije u BiH, sa fokusom na integraciju vjetroelektrana
- Blok 7 Termoelektrana Tuzla
- Maloprodajno tržište električne energije u BiH
- Biogasne elektrane – Investiciona prilika za poljoprivrednike

U okviru prvog dana konferencijskog programa, potvrđen je i nastup Međunarodne agencije za obnovljivu energiju (IRENA) sa temom – “Analiza tržišta obnovljive energije: Jugoistočna Evropa”, koja će zvanično i otvoriti konferencijski program.

Prijavni obrazac za registraciju učesnika konferencije
http://energa.ba/file/energa2019-konfreg-confreg/26

Program konferencije
http://energa.ba/file/energa2019-programkonferencije-conferenceprogram-v2-4/27

ENERGA 2019 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska/spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna/gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine. Sponzori projekta su Feal Wind, BH telecom, EUSR, USAID EIA, UNDP i GIZ.