Počela registracija učesnika 8. međunarodne konferencije ENERGA 2018

16.04.2018.

Registracija učesnika iz regiona i svijeta zainteresovanih za učešće na 8. međunarodnoj konferenciji ENERGA 2018, koja će se uporedo sa sajamskim aktivnostima realizovati od 19-21. juna u sarajevskom Centru Skenderija, zvanično je otvorena.

Počela registracija učesnika 8. međunarodne konferencije ENERGA 2018

Konferencija će, kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije predstavnike vladinog i nevladinog sektora, istraživačko-obrazovnih institucija i privrede.

U fokusu tema konferencije ENERGA 2018 su razvoj organizovanog tržišta električne energije na način kako to predviđa Treći energetski paket EU, dekarbonizacija elektroenergetskog sektora, obnovljivi izvori energije odnosno ključne teme koje se nalaze na samom vrhu agende Sekretarijata Energetske zajednice iz Beča, koji već tradicionalno podržava ovu manifestaciju kroz učešće svojih predstavnika.

Sajam ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti kao i različiti oblici poslovne saradnje, domaćih i inostranih kompanija.

Prijavni obrazac za registraciju učesnika konferencije nalazi se ovdje, dok se putem linka http://energa.ba/program-konferencije/ može pratiti program/agenda, sa do sada potvrđenim temama, govornicima i panelistima.

ENERGA 2018 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska/spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna/gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine. Sponzor projekta je USAID EIA.