Održani međunarodni poslovni susreti i konferencija u Beču

05.12.2017.

6 Bh. kompanija prisustvovalo međunarodnim poslovnim susretima i konferenciji održanoj 28. novembra 2017. godine u Beču

Održani međunarodni poslovni susreti i konferencija u Beču

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (kao koordinator EEN Mreže u FBiH) je učestvovala na međunarodnim poslovnim susretima pod nazivom: ”International machinery and plant engineering forum 2017” koji su održani 28. novembra 2017. godine u Beču.

Ispred Bosne i Hercegovine na poslovnim susretima su učestvovale sljedeće kompanije: Deling Tuzla, TTO Sarajevo, Femetall Zenica, Tvornica alata Goražde, PIMPS elektrooprema Odžak i Junior-Eko-Termik Jelah-Tešanj zajedno sa predstavnikom Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. 

Poslovnim susretima ukupno je prisustvovalo 189 kompanija iz Mađarske, Rumunije, BiH, Rusije, Česke, Makedonije, Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja, a održano je preko 413 poslovnih susreta.

Navedena konferencija i poslovni razgovori su omogućili bh. predstavnicima da se upoznaju sa dobavljačima, kupcima i poslovnim partnerima iz Austrije i 20 drugih zemalja iz oblasti mašinogradnje, metalne industrije i inžinjerstva.

Iskorištena je šansa da se upoznaju budući kupci i dobavljači, usvoje nova znanja o najaktuelnijim industrijskim trendovima, prezentuju novi projekti, te iniciraju novi prekogranični kontakti.

U anketnim upitnicima bh. kompanije su ocjenile poslovne susrete veoma uspješnim.

Nekoliko bh. kompanija je već dobilo prve ponude pri povratku u Bosnu i Hercegovinu.

Većina bh. kompanija je bila zadovoljna organizacijom i mogućnostima buduće saradnje sa kompanijama iz Austrije.