FONDACIJA MOZAIK ZENIČKIM PRIVREDNICIMA PREDSTAVILA MOGUĆNOSTI INVESTIRANJA U NJIHOVE BIZNISE

30.09.2019.

Fondacija Mozaik u saradnji sa Gradom Zenicom i Zeničkom razvojnom agencijom ZEDA održala je prezentaciju danas, 25. septembra 2019. godine u prostorijama Agencije ZEDA tokom koje je privrednicima koji trebaju podršku za unapređenje svoga biznisa predstavila sisem rada Fondacije Mozaik koja je vodeći impakt investitor u regionu.

FONDACIJA MOZAIK ZENIČKIM PRIVREDNICIMA PREDSTAVILA MOGUĆNOSTI INVESTIRANJA U NJIHOVE BIZNISE

Ova prezentacija bila je namijenjena:

1.Biznisima registrovanim u formi obrta ili neki drugi oblik registracije fizičkog lica, a koji su spremni izvršiti preregistraciju u d.o.o.
2.Biznisima registrovanim u formi d.o.o., čiji godišnji promet ne prelazi 50.000 KM i imaju maksimalno 5 zaposlenih.
3.Poslovnim idejama koje nisu pravno-formalno registrovane (start-up), a koje većimaju proizvod/uslugu spreman za tržište.

Podrška investitora podrazumijeva:

1.Investiciju do 40.000 KM za nabavku opreme, materijala ili druga ulaganja zaunapređenje i rast biznisa;
2.Razvoj prodaje – osigurati potrebne konsultacije i menadžere prodaje koji će povećati efikasnost sistema prodaje na domaćem i međunarodnom tržištu;
3.Računovodstvene usluge – knjigovodstvene usluge prilagođene vašim potrebama;
4.Pravne usluge;
5.Stručnjake (tehnolog, finansijski eksperti, digitalni marketing, istraživanje tržišta i dr.)koji će vas voditi korak po korak da riješite vaše poslovne probleme.

Na prezentaciji su prisutnima predstavljeni uslovi, mogućnosti i načini investiranja Fondacije Mozaik u njihove biznise, predstavljeni su iznosi investicija, razgovarano je o potencijalnim rizicima, rokovima i onome što slijedi nakon stupanja u parnerstvo.
Također, zainteresovani privrednici su pojedinačno predstavili svoje biznise, potrebe i saznali na koji način im Mozaik otvara mogućnost za partnerstvo.
Ovo je tek početak saradnje između Grada Zenice, Agencije ZEDA i Fondacije Mozaik.

-„Hvala ekipi iz Mozaika što su nam ponudili saradnju i održali današnju prezentaciju. Privrednici su dobili mnogo informacija, postavili su brojna pitanja i iskazali interes što je pokazatelj da im je ovo što su danas čuli zanimljivo i opcija za istraživanje, te eventualnu saradnju. Svakako ćemo pratiti da li je došlo do investiranja i saradnje između Mozaika i zeničkih privrednika i nadamo se da će rezultati i iskustva biti pozitivni“ – rekli su iz Agencije ZEDA.